Gelecek 20 yılın en büyük riskleri

Biyolojik tehlikeler

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu kriz, dünya ekonomisini ve sağlık sistemini uçurumun eşiğine getirirken, Al-Rodhan, Kovid-19 salgınındaki tek önemli noktanın ölümcül bir patojen içerebilecek gelecekteki bir virüse daha iyi hazırlanma ve mevcut yetenekleri artırma eğilimi olduğunu belirtti.

Al-Rodhan, Kovid-19 salgınını izleme ve bilgi paylaşımında devletler arasındaki belirgin iş birliği eksikliğine işaret ederek, gelecekte kendiliğinden veya insan yapımı ortaya çıkacak bir virüsün muhtemelen çok daha tehlikeli olacağını vurguladı.

Böyle bir virüsün kökenini belirleme ve yayılmasını önlemenin sadece bir halk sağlığı önceliği olmadığını belirten Al-Rodhan, aynı zamanda ulusal ve uluslararası bir ekonomik, politik ve güvenlik krizini önlemede de önem taşıdığını kaydetti.

Al-Rodhan, bir başka büyük salgında yüz maskeleri ve ventilatörlerden çok daha fazla ekipmana, bunları temin etmek için çok daha iyi ve hızlı ulusal yanıtlara, uluslararası iş birliğine ihtiyaç olabileceğini aktardı.

Özel sektör ve kamu maaşları arasında makas açıldı! İşte en yüksek devlet memuru maaşları ŞOK market 25 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Tek tek incelendi en iyi sedan otomobiller seçildi! İşte en iyi 15 sedan otomobil Avrupa'nın yıllık ortalama maaşları hesaplandı! İşte Türkiye’nin sıralaması A101 26 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşe en çok alım yapan meslekler şaşırttı! İşveren resmen sıraya giriyor