Apple'ın yeni güncellemesi ile menülerde ve kullanıcı ara yüzlerinde büyük değişiklik

Amaç birleşik bir kullanıcı deneyimi oluşturmak

Her büyük işletim sistemi güncellemesi, beraberinde yeni özellikler ve ilgili kullanıcı arayüzü öğelerini getirir. Örneğin, iOS 14 ve ardından gelen macOS Sonoma ile Apple, ana ekran veya masaüstüne yerleştirilebilen widget'ları tanıttı ve bu sayede en yeni işletim sistemlerini kolayca ayırt edilebilir hale getirdi.

Zaman zaman önemli yeniden tasarımlar da gerçekleşir, ancak bunların amacı değişmekte. Apple'ın işletim sistemleri için en önemli görsel değişiklik, şirketin iOS 7 ve macOS 10.10 Yosemite'yi piyasaya sürdüğünde gerçekleşmişti. Skeuomorfik görünümden düz tasarım diline geçiş yalnızca stilistik bir tercih olsa da, diğer kullanıcı arayüzü değişiklikleri daha pratik faydalar düşünülerek oluşturulmuştu.


Apple genellikle farklı işletim sistemlerinin birbirine daha fazla benzemesini sağlamaya çalışıyor. Örneğin, macOS Ventura ile Apple, Sistem Tercihleri uygulamasını yeniden tasarlayarak iOS ve iPadOS'taki ayarlar uygulamasına benzetti. Stage Manager gibi özelliklerin hem macOS'a hem de iPadOS'a eklenmesi, Apple'ın amacının birleşik bir kullanıcı deneyimi oluşturmak olduğunu gösteriyor.

1 ay içinde 2 kez aynı hastalığa yakalanmıştı! Vural Çelik neden öldü, hastalığı neydi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Tarihin en uzun ömürlü 7 imparatorluğu * Dünyanın yüzde 8’inden fazlasına hükmetmişler Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Çoğu kişi bilmiyor, bu besinler zehir saçıyor Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor