Seyircisiz maçlar, beş büyük lige 2 milyar euro kaybettirdi

Pendemi döneminde beş büyük lig, bir buçuk sezonda toplamda 2 milyar euro tutarında stadyum geliri kaybı yaşadı. Bu dönemde en çok stadyum geliri kaybı yaşayan kulüp Barcelona olurken, lig ise Almanya Bundeliga oldu.

KPMG Football Benchmark ekibi, beş büyük ligin COVID-19 pandemisi nedeniyle stadyum gelir kaybını inceledi. Araştırmaya göre; bir buçuk sezonda bu liglerdeki takımların toplam 'Maç Günü' gelir kaybı 2 milyar euro. En büyük zararı Barcelona yaşadı. 2018-2019'da maç günlerinden 175 milyon euro kazanan Barcelona, 2019-2020 sezonunda 39 milyon euro kayıpla 136 milyon euro gelir elde etti.

Rapora göre beş büyük lig içinde en çok stadyum geliri yaşayan beş kulüp şöyle:

Domuz eti çıkan ünlü köfteci hangisi? Avukatı açıklama yaptı, tüm köfteciler zan altında kaldı Zeytinyağı ile karıştırıp tüketenler hastane yolunu unutuyor ; Osman Müftüoğlu da öneriyor Yaşam kalitesi en yüksek 10 il belli oldu En çok çalınan arabalar açıklandı! Bu otomobil markaları hırsızların hedefinde Ford’un Amerika’da en çok satan otomobilleri Türkiye’ye geldi. Pazarı domine edecek! Hatay usulü kısır böyle yapılıyor ; sadece 1 kepçe ekleyince yeterli olacak