Önemli eserler gün yüzüne çıkarıldı, varlığı kanıtlandı: Sırlı seramikler ve kitabe

Elazığ'da bulunan Harput Kalesi'nde yapılan kazılarda Selçuklu dönemine ait sanatkar isminin yazılı olduğu kitabe ile sırlı seramik üretiminin varlığı kanıtlandı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 5 bin yıllık kalede, tarihi ve kültürel zenginliklere ışık tutan önemli buluntular gün yüzüne çıkarıldı.

Tarihi Harput Mahallesinde bulunan M.Ö. 3000 yıllarından itibaren yerleşime başlanan ve 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından surlarla çevrelenen Harput Kalesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Valiliği ve Fırat Üniversitesinin desteğiyle yürütülen restorasyon ve arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor.

İflas eden giyim devi tüm mağazalarını kapattı - 'Artık tek bir çıkış noktaları var' Kararan çaydanlıkları ışıl ışıl yapıyor ; Suya 1 yemek kaşığı karıştırmak yetecek Palamut pişirirken 1 tatlı kaşığı ekleyin ; Mangalda pişirilmiş gibi lezzetli oluyor Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan iki kent için çok kritik deprem uyarısı! Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Emekli promosyon ödemeleri güncellendi: İşte banka banka güncel rakamlar...