Mersin'de bulundu! 9 bin yıllık iki yeni buğday türü keşfedildi

Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde önemli bir keşif yapıldı. Kazı çalışmalarında 9 bin yıllık geçmişe sahip iki buğday türü tespit edildi. "Antik DNA" çalışmaları kapsamında yapılan kazının koordinatör başkanı Doç. Dr. Burhan Ulaş, "Şu anki bulgularla Neolitik tarımın Doğu Akdeniz'den hem deniz hem kara yoluyla Balkanlar üzerinden Avrupa'nın iç kesimlerine doğru yayılımında Yumuktepe'nin kilit bir rol oynadığını düşünüyoruz." dedi.

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde yürütülen arkeobotanik araştırmalarda geçmişi Neolitik Dönem'e uzanan iki türe ait buğday tohumları bulundu.

Pizza devi iflas etti ; Borçlarını ödeyebilmek için bu şubelerin tamamını satıyor 27 Eylül 2024 resimli yeni cuma mesajları! 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir!