Heyecan veren keşif: 2 bin yıllık 13 satırlık sporcu yazıtı bulundu

"Antik çağda sporcu yetiştirmiş"

Daha önce ele geçen yazıtlara baktıklarında Anemurium Antik Kenti'nin antik çağda bir sporcu yetiştirme merkezi olduğuna yönelik bilgiler olduğunun altını çizen Tekocak, "Hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki yarışmalara bu sporcuların gittiğini ve oralarda ödül aldıklarını biliyoruz. Dolayısıyla Anemurium Antik Kenti Doğu Akdeniz deniz ticareti güzergahında yer alan bir liman şehir olmasının yanı sıra aynı zamanda antik çağda önemli sporcu yetiştirme merkezlerinden biri olmalıydı" şeklinde konuştu.

Bugün olduğu gibi antik çağda da sporun evrensel ve birleştirici bir yönü olduğunu vurgulayan Tekocak, Anemurium Antik Kenti'nin de bunu fazlasıyla hissettiğini ve bu konuda yatırımlar yapmış olduğunu gördüklerini, bu yazıtın bu anlamda kent için oldukça önemli ve yeni veri olduğunu söyledi.

Tekocak, aynı zamanda yazıtın kendileri için çok heyecan verici olduğunu çünkü ilk defa 13 satırlık eksiksiz bir yazıt bulduklarını sözlerine ekledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde heyecanlandıran gelişme: Beklenen açıklama geldi Tarihin en uzun ömürlü 7 imparatorluğu * Dünyanın yüzde 8’inden fazlasına hükmetmişler Elden kira verme dönemi sona erdi: Ödemeler nasıl yapılacak? Cezası ne kadar? Dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Çoğu kişi bilmiyor, bu besinler zehir saçıyor Şifasını duyan akın ediyor ; Egzamaya iyi geliyor Sağanak ve kar yağışına dikkat!