Zilhicce ayı ile ilgili hadisler nedir? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır?

Zilhicce ayı Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı, bugün (7 Haziran) idrak edilmeye başladı. İslam alemi için önemli olan bu ayda Yapılacak ibadetler, bu ay ile ilgili hadisler merak ediliyor. Peki, Zilhicce ayı ile ilgili hadisler nedir? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır? İşte detaylar...

Zilhicce ayı ile ilgili hadisler nedir?

Zilhicce ayı ile ilgili birçok hadis söylenmiş olup bu hadisler insanlara ışık saçacak niteliktedir. İnsanlar hadislerin ışığında yürüyerek aydınlığa daha hızlı bir şekilde erişebileceklerdir.

Zilhicce ile ilgili söylenen hadisler şu şekildedir;

Allah Resulü: "Zilhiccenin ilk onunda tutulan orucun bir günü; bir senenin orucuna bedeldir. Her bir gecenin kıyamı da; Kadir gecesinin kıyamına eşittir." buyurmuştur.
Ebüd Derda: "Bu ayda oruca devam edin. Tövbe, dua ve sadakayı gözetmeden yapın. Zira ben Allah resulünün 'Zihicce ayının faziletinden mahrum olanların vay haline.' sözlerini işittim."

Ağızda dağılan gerçek un kurabiyesi : Sadece 3 malzemeyle pastane usulü böyle oluyor Piyasaya rüzgar gibi girmişti : Perakende devi iflas başvurusuna hazırlanıyor Tavuğun besin değerini yok eden hata , hasta bile yapıyor : Bugüne kadar hep küçümsedik Ve Türkiye'deki en ucuz 125 CC motosikletler belli oldu! İşte kuryelerin en çok tercih ettiği model A101 market 12 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Ne İstanbul, ne Ankara... Türkiye'nin en zengin ili belli oldu!