Yusufeli Barajı'nda bir ilk: Testler tam yükte başarıyla tamamlandı

Yusufeli'nde 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın 5'inci yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nda tam yükte dolusavak testleri yapıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın da takip ettiği testlerde, barajın dolusavak kapakları açılarak bir süre su tahliyesi yapıldı.

Balta, çift dolusavağı olan barajda suyun tahliye edilmesinin ender şahit olunabilecek bir durum olduğunu belirterek, "Dolusavakların temel amacı, feyezan akımlarının barajın depolama kapasitesinin üzerinde olduğu durumlarda, baraj rezervuarını sağlıklı şekilde terk etmesi için yapılan mühendislik yapılarıdır. İşte bugün, böyle bir zorunluluk ortaya çıktığında Yusufeli Barajı'ndaki dolusavakların çalışma durumunu görecek ve test edeceğiz." dedi.

43 yıllık uzman ölçtü: En az yakıt harcayan 10 otomobil markası ve modeli belli oldu Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek ŞOK market 18 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini açıkladı: Türkiye'den 4 şirket listeye girdi