Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı?

Vodafone Arena saldırısı

10 Aralık 2016’da İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Vodafone Arena stadındaki maçın ardından bombalı araçla saldırı düzenlendi, çevik kuvvet otobüsü hedef alındı.

İlk saldırıdan saniyeler sonra Maçka Parkı’nda üzerinde bomba taşıyan bir kişi, polisler tarafından fark edilmesi üzerine patlayıcıyı infilak ettirdi. İki saldırıda 40'ı emniyet mensubu 47 kişi hayatını kaybetti.
Saldırıyı TAK üstlendi.

Kayseri saldırısı

17 Aralık’ta Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 15 asker hayatını kaybetmiş, bu saldırıyı ise PKK üstlenmişti.

Reina saldırısı

2016 yılının son günü İstanbul’da gece kulübü Reina’da saldırı düzenlendi. Çoğu turist 39 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üyesi Abdulkadir Masharipov’un düzenlediği açıklandı.

Masharipov'a 7 Eylül 2020'de sonuçlanan davada 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1.368 yıl hapis cezası verildi.

800 bin TL’ye alınabilecek masrafsız otomobiller ; Listede premium da var tamirci düşmanı da. Kış ayları için Prof. Dr. Canan Karatay önerdi ; Ekmek banıp yiyenin burnu bile akmıyor 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Bahar dizisinde erken veda. Kimse bu ayrılığı kabul edemedi Fiyatlar uçtu ilk 3 sırayı görenler şaştı kaldı! İlçe ilçe hesaplandı: İşte İzmir konut fiyatları