Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Musa, Çin ile akademik ve kültürel işbirliği çağrısı yaptı

"Edebiyat, halklar arasındaki etkileşim açısıdan önemli"

Gazeteci-yazar Kamil Erdoğdu da 1990'lardan 2000'lerin başına dek Anadolu Ajansı muhabiri olarak Pekin'de görev yaptığını, bu dönemde Türkiye ile Çin arasında, antik İpek Yolu'na kadar giden tarihsel bağlara değinilmesine karşın insani düzeydeki etileşimin sınırlı kaldığını anlattı.

O dönemde iki toplumun birbirini yeterince tanımadığını, yanlış anlamaların ve ön yargıların bulunduğunu ifade eden Erdoğdu, iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlamasının ve Uzak Doğu ülkeleri Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğindeki 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye ve Çin futbol takımlarının aynı grupta karşılaşmasının, pek çok kişinin ülkelerin adını ilk kez duymasına vesile olduğunu gözlemlediğini anlattı.

Erdoğdu, zaman içinde iki ülke arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin derinleştiğini ancak halklar arasındaki ilişkinin gelişmesine ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Edebiyat, halklar arasındaki etkileşim açısıdan önemli çünkü siyasi, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik boyutlarıyla toplumları her yönüyle yansıtıyor." diye konuştu.

Türkiye'de Çin edebiyatının yeterince bilinmediğini ama bu açığı kapatmak üzere çeviri çalışmalarına hız verildiğine dikkati çeken Erdoğdu, ülkeler birbirini daha fazla tanıdıkça daha uyumlu ve barış içinde yaşayacağına inandığını dile getirdi.

Bankalarda faiz yarışı devam ediyor: İşte, sıfır faizli kredi veren bankalar! Vedat Milor onaylı bağışıklığı çelik gibi yapan çorba: Mercimek, tarhana ve ezogelin değil Bilmeniz gereken puf puf pişi yapma tekniği; Ayrıca hamur 1 gram bile yağ çekmiyor Börek ustalarının sır gibi sakladığı sos! Yufka arasına sürüldüğünde çıtır çıtır oluyormuş AJet'ten 2025 kampanyası: İndirimli uçak bileti satıyor! İşte kampanya şartları ve bilet fiyatları.. Prof. Dr. Naci Görür, en yakın deprem riski olan yeri açıkladı