Türkiye ve AB vize sorununu nasıl çözecek? Vize kolaylığında son durum...

Türk diplomatik kaynaklar, hükümetin bu yönde bir siyasi irade ortaya koyması durumunda geri kalan kriterlerin çok kısa bir sürede karşılanabileceğini kaydediyorlar. Türkiye’nin kriterleri karşılamasının yanı sıra AB ile Geri Dönüş Anlaşması’nı yaşama geçirmesi gerekecek. Bu anlaşma, yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden AB’ye giden göçmenlerin Türkiye tarafından kabul edilmesine kapı aralayacak.

Komisyonla müzakereler tamamlansa bile vize serbestisinin sağlanabilmesi için önce 27 ülkenin temsil edildiği AB Konseyi’nin, ardından da Avrupa Parlamentosu’nun onayı gerekecek.

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar