'TF-2000 hava savunma muhribi' gündemde! İşte Türkiye'nin 3 milyar dolar verdiği projenin önemi

2. MİLGEM Faz-2

Projenin ikinci fazı kapsamında da ilk etapta 3000 ton deplasmana sahip 4 adet İSTİF Sınıfı Firkateyn üretilmesi planlanıyordu.

TCG İSTANBUL Firkateyni, sınıfın ilk gemisi olarak kısa süre önce envantere alındı.

Üretilecek firkateyn sayısı ise 4’ten 8’e yükseltildi.

Şu an kalan 7 adet firkateynin inşası eş zamanlı olarak devam ediyor. Yani hızla envantere alınacaklar.

ADA Sınıfı Korvet ile İSTİF Sınıfı Firkateyn arasındaki en büyük fark ise İSTİF’in Roketsan MİDLAS Dikey Atım Lançer Sistemi üzerinden HİSAR-RF Füzesi ile 40+ kilometre çapta hava savunma yapabilmesi.

Ayrıca birçok ürüne ambargo uygulandığı için TCG İSTANBUL rekor yerlilik oranına sahip. Mesela arama radarı olarak üretilen ilk 4 korvette Fransız Smart-S Mk2 bulunurken (lisan altı üretim), TCG İSTANBUL’da ASELSAN CENK-S bulunuyor.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu