Prof. Dr. Naci Görür'den Kütahya uyarısı: Büyük deprem üretme riski var

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, büyüyen bir kent olan Kütahya'nın yapılaşmasında deprem riskinin hassasiyetle gözetilmesi gerektiğini söyledi. Görür bölgedeki diri fay hattının büyük depremler üretme potansiyeline dikkat çekti.

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" başlıklı programda katılımcıları bilgilendiren Görür, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yoğurt mayalarken sulanmasını önlüyor ; Silifkeli köylülerin mayalama taktiği 15 dakika hazır Belçika muhallebisi ; Bir yiyen bir daha muhallebi yemiyor Bu da Türkiye'nin kahvesi! Tunceli'de yetişiyor, kilosu 400 liraya satılıyor Sararan araba farlarını temizlemenin yolu ; Güneş yanıkları anında yok oluyor Sebebi komik gelebilir ama doğru; Dev havayolu şirketi kısa süre içinde iflasını açıklayabilir! Geçmek bilmeyen öksürüğe ne iyi gelir?Eriyinceye kadar karıştırıp tüketin! Öksürüğü şıp diye kesiyor