'Maskeli günler geri mi dönüyor?' sorusuna uzmandan yanıt

COVID-19’un Eris varyantının Türkiye’de de görüldüğünün açıklanmasıyla yeniden başlayan tartışma hakkında açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Vural, virüsün zaman içinde uğradığı değişimle hastalık yapıcı özelliğinin zayıfladığını belirterek, “Maskeli günler geri dönüyor.” gibi endişelere kapılmamak gerektiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris (EG.5) varyantı ile ilgili yayımladığı güncel raporda daha önce “gözlem altındaki varyant” olan türün statüsünü “izlenmesi gereken varyant” olarak güncelledi ve Eris’in yaygınlığının dünya genelinde sürekli bir artışta olduğunu vurguladı.

MİT gözetiminde kazı yapılmıştı! Tarsus'taki gizemli ev yine satışa çıkarıldı: İşte fiyatı Emekliye 2 maaş ve 2 tazminat! Dul ve yetim maaşı alanlar ise dikkat Biber dolmasının pişirme sırrı ; içi tam pişiyor ve kurumuyor MasterChef Bolu kızılcık tarhanası tarifi! Kızılcık tarhanası nasıl yapılır? Kızılcık çorbası tarifi Canan Karatay reçeteyi ilk kez açıkladı: 'Kemik suyu ile karıştırıp kahvaltından önce tüketin' Tarihte bugün: 21 Ekim