Marmara Denizi'nde tehlikeli gelişme

Ekosistemi tehdit ediyor

İstilacı yabancı türlere de değinen Dursun, özellikle iklim değişikliğinin etkisi ve küresel ısınma ile daha önce karşılaşmamış oldukları türlerin Türkiye denizlerine giriş yaptıklarını aktardı.

Dursun, bu türlerin değişen iklim koşullarına adaptasyonla denizlerde daha fazla kalabildiklerinin altını çizerek şunları ifade etti:

"Bu, ekosistemin bütününün değişimine sebep olabiliyor. Bazı yabancı türler gemilerin balast sularıyla ülkemize girebiliyor ve küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan ısınma ile geldikleri bölgedeki koşullara ulaştıkları zaman burası da onlar için yaşam ortamı oluyor.

Normalde bir türün aşırı çoğalması 1 hafta 10 gün sürecekken bu, sıcaklık koşullarının değişmesiyle beraber 20-25 günü bulabiliyor. Bu da ekosistemin değişmesi açısından bir potansiyel yaratıyor. Deniz hızlı bir şekilde ısınmaya başladı. Bu, ekosistemi çok kısa sürede değiştirebilecek bir olgu. Bu mevsimler arasında daha önceden olmayan keskin farklar, türlerin değişimleri açısından ekosistemin üzerindeki baskıyı artırıyor."

Chery fiyat listelerini altüst etti ; İkinci el otomobilde fiyat düşürecek kampanya Alanların yolu sürekli sanayiye düşüyor! En çok arızalanan arabalar açıklandı SUV'lar yine rakipsiz! Türkiye'de en çok satılan 10 SUV marka ve modeli belli oldu Balıkçılardan beklenen tavsiye geldi; İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken 8 balık Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmasının detayları belli oldu 1 damlası bile aspiratördeki yağı anında söküyor ; Filtreye zarar da vermiyor