Kriterleri karşılıyorsanız... Sosyal yardımlar belirlendi, ev için 500 bin TL destek de aralarında

AFET - ACİL DURUM YARDIMLARI

Kimler faydalanabilir: 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler.

Ev eşyası zarar yardımları: Afet ve acil durum halinden etkilenen, ev eşyası zarar gören hanelere yardımı kapsamaktadır.

Ödeme: İhtiyaca göre;

* Ev eşyası, Yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı vb. felaketler nedeniyle hanesine zarar görenlere ev eşyası zararı yardımı kapsamında 50.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

* Ev onarımlarında: 75.000 TL
* Prefabrik ev yapımlarda: 150.000 TL
* Betonarme ev yapımları/alımlarında: 200.000 TL

Ödeme dönemi: Durumun aciliyeti göz önünde bulundurularak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmekte.

A101 market 24-30 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Somer Sivrioğlu'nun açıklamadığı sırrı; Börek yaparken mutlaka uyguluyormuş Benzin ve motorine zam geliyor: Tarih belli oldu Nane ailesinden bir mucize: Biberiye yağı Liste Bittiğinde Başa Saracaksınız ; İzleyenler Bu 30 Filmin İçinden Çıkamıyor Tazesini faydalı biliyorduk ; Kuru hali 7 kat daha faydalı oluyor