Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki açıkladı: Marmara'da hangi şehirler tehlike altında

Son zamanlarda Türkiye'nin fay hatlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Marmara Denizi'nde önce Tekirdağ açıklarında 4.1 büyüklüğünde ardından Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, ekonomim.com'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem riskine değindi ve son yaşanan depremlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Moriwaki, Marmara Fay Hattı'nın Erzincan'dan Tokat'a, oradan Yalova'ya kadar uzandığını ve 1999 yılında büyük bir depremle Yalova'ya kadar geldiğini belirtti. Bu hattın Düzce'den sonra Yalova'dan Adalar'a, güneyde Çanakkale'ye kadar uzanan bir 'güney' kolu olduğunu söyledi. Son yaşanan depremlerim Kuzey Anadolu Fay hattının güney kolu içinde yer alan Çanakkale, İnegöl, Bursa ve Bandırma'yı da içine alan bölgede gerçekleştiğini anlattı.

32 yıllık tamirci açıkladı : En çok sanayiye giren 3 otomobil markası Türkiye'nin ünlü kolonya markasına 'acil toplatma' kararı! Sahibi apar topar açıklama yaptı Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler 43 yıllık uzman ölçtü: En az yakıt harcayan 10 otomobil markası ve modeli belli oldu İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmek gerekir? Uzmanlar gizlenen kusurları açıkladı