Japon deprem uzmanı Moriwaki, Kıbrıs için uyarıda bulunup, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekti

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki olası depremlere yönelik uyarılarına devam ederken, Kıbrıs ve Doğu Anadolu Fay Hattı için önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekonomim.com'a konuşan Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis illerine dikkat çekerek, bu bölgelerde deprem riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Adana ve sonrasında Kıbrıs'a uzandığını belirten Moriwaki;

"Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde 2020 yılında Elazığ depremi, ardından Kahramanmaraş depremi ve geçen sene Hatay depremi gerçekleşti. Bu fay hattı Suriye'ye kadar uzanıyor. Fay hattı üzerinde Bingöl, Muş ve Bitlis Karlıova bölgeleri büyük deprem olma açısından çok tehlikeli. Ayrıca, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde Adana'dan Kıbrıs'a kadar uzanan bir hat daha var ve bu fay hattı henüz kırılmadığı için şu an riskli görünüyor" dedi.

BİM market 18-24 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! En iyi aile arabaları seçildi! İşte geniş ailelerin en çok tercih ettiği 10 otomobil Türkiye’nin yaşanabilir illeri belli oldu ; Emekliler ve uzaktan çalışanlar bavul toplayacak Dünyanın milyarderleri bu burçlardan çıkıyor ; İşte en zengin 10 isim Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan açıklama geldi: Büyük depremin habercisi mi? Tarım Kredi Kooperatif Market 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli indirim kataloğu!