İstanbul'un hangi ilçesinde en çok nereli yaşıyor? O iller sanki İstanbul'a taşınmış gibi!

İstanbul, Anadolu'dan uzun yıllar göç almayı sürdürürken, bazı illerin nüfusunu kendi il nüfuslarının üzerine çıkardı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şehrin 39 ilçesinde en çok nerelinin yaşadığı belli oldu.

TÜİK’in en son nüfus istatistiklerine göre, İstanbul'un nüfusu 15 milyon 56 bin 806 kişi olarak belirlendi ve bu rakam Türkiye nüfusunun yüzde 18,34'üne denk geliyor. İstanbul'da ikamet edenlerin sadece 2 milyon 152 bin 878'i, İstanbul nüfusuna katılanlardan oluşuyor. TÜİK verilerine dayanarak İstanbul'un ilçelerinde en fazla hangi il doğumluların yaşadığı belli oldu.

Hangi ilçede en çok kimler yaşıyor?

MTA Malatya depremi sonrası diri fayları güncelledi ; Birinci - ikinci ve üçüncü derece riskli iller Prof. Dr. Tüysüz en riskli bölgeyi açıkladı ve uyardı: '7 şiddetinde deprem üretebilir' Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Diri fay hatları tek tek sıralandı! İşte deprem riski en yüksek ve en düşük iller İlk 3 sıra görenleri şaşırttı! 2024'ün en iyi SUV araçları belli oldu: Satın alanları pişman etmiyor 'Bir süre evlerimize girmeyelim' diyerek uyardı! Uzman isim günler öncesinde depremi böyle söylemiş