İstanbul'da korkutan rakam! Ev sahibi deprem testine izin vermiyor: 79 bin binada büyük risk

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ili vuran büyük depremden sonra bina test talepleri arttı. Olası büyük bir depremin konuşulduğu İstanbul’da bugüne kadar 162 bin test başvurusu yapıldı. Ekipler 114 bin binayı ziyaret etti. Ancak bunların 79 bininde diğer kat malikleri izin vermediği için test yapılamadı. İncelenen 35 bin binanın 318’inin kendi kendine çökebilecek durumda olduğu tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2020’den itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile beraber çalıştığı “Pera 2019” yöntemiyle kentteki yapılarda ücretsiz “hızlı tarama ile bina testi” işlemi gerçekleştiriyor.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor