İran Mahsa Amini için sokaklarda: Polis ateşiyle 5 ölü daha

İran’ın başkenti Tahran’da ahlak polisi tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle darp edilerek gözaltına alınan ve daha sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü ülke genelinde geniş çaplı hükümet karşıtı gösterileri tetikledi.

İran’ın birçok kentinde kadınlar saçlarını keserek ve başörtülerini yakarak Amini’nin başına gelenleri eleştirirken, yabancı basına konuşan insan hakları gruplarına dayandırılan haberlerde genç kadının memleketi Saqez kentinde gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesinde 5 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... NOW TV hemen fişini çekti! Final kararı oyunculara tebliğ edildi herkes neye uğradığını şaşırdı İngiltere’nin meşhur temizlikçisi açıkladı. Sadece 1 damla yetiyor Mandalinanın beyaz liflerini temizliyorsanız hemen vazgeçin. Çok şaşıracağınız faydası ortaya çıktı Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde 6 Ekim güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...