İran Cumhurbaşkanı'nın öldüğü helikopter kazası: Enkaza neden bu kadar geç ulaşıldı?İşte sır perdesi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ı sarsan bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Uzun süre helikopter enkazına ulaşılamadı ve kazanın nedeni bir süre belirsiz kaldı. İşte NTV'de yer alan detaylara göre İran ve bölgede ciddi etki yaratması beklenen bu kazadanın sır perdesi...

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ, BÖLGEDE NE YAPIYORDU?

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Doğu Azerbaycan eyaletinden baraj açılışı dönüşüne geçmişti. Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte baraj açılışı törenlerine katıldı. Reisi ve Aliyev, iki ülke sınırında, Aras nehri üzerinde, Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Reisi, açılış için yaptığı konuşmada iki önemli projenin açılışını yapacaklarını belirterek, "Bu projeler, İran ile Azerbaycan'ın bu gibi çok önemli büyük projeleri hayata geçirebileceğinin göstergesidir. Bazıları bizim bir araya gelmemizi ve ortak başarılarımızı hoş karşılamıyor fakat bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan ülkelerimiz, devletlerimiz ve halklarımız için iyi olanı hep birlikte hayata geçirmiş olmamız." şeklinde konuştu.

Aliyev de törenin İran-Azerbaycan ilişkileri tarihinde güzel ve parlak bir sayfa olarak kalacağını vurguladı. Açılışını yapacakları projenin teknik açıdan çok önemli olduğunu ve aynı zamanda iki halkı, iki devleti daha da yakınlaştıracağını söyleyen Aliyev, şöyle devam etti:
"İran-Azerbaycan ilişkileri bölgemizde istikrarın önemli şartıdır. Elbette böylesine güzel bir proje halkımızın refahını, istihdamı artıracak, dolayısıyla başarıya giden bir sonraki adım olacaktır. Gelecekte buna benzer pek çok ortak projenin olacağına eminim."

43 yıllık uzman ölçtü: En az yakıt harcayan 10 otomobil markası ve modeli belli oldu Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek ŞOK market 18 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini açıkladı: Türkiye'den 4 şirket listeye girdi