İlk yerli otomobil Devrim 60 yaşında

Projede çalışan 200 Türk mühendis ve işçisinin ürettiği "Türkiye'nin ilk yerli otomobili Devrim" 60 yıl sonra bile ziyaretçileri heyecanlandırıyor.

Şimdiki adı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) olan Eskişehir Demiryolu Fabrikalarında, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatıyla 1961'de Türk mühendis ve işçileri tarafından zor şartlarda üretilen otomobil, daha önce tesislerde camekanlı bölümde sergilenirken halkın ilgisinden dolayı 3 Mart 2018'de müzeye taşındı.

Aradan geçen yaklaşık 3 yılda 400 bin kişinin ziyaret ettiği müzede, otomobilin yapımında kullanılan kaynak motoru, matkap ve torna tezgahları, imalat aşamalarının çekildiği fotoğraf makinesi, kumpas, pergel, cetvel, çizim masası, aracın kireç taşından maketi, yedek parçalar, Sivas'ta dökülmüş orijinal motor bloku ve çalışmaların görselleri de bulunuyor.

Projede çalışan 200 Türk mühendis ve işçisinin ürettiği "Devrim", 60 yıl sonra bile ziyaretçileri heyecanlandırıyor.

MasterChef patlıcan kebabı tarifi! Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı püf noktası Ünlü salça fabrikası fare görüntüleri şok etti | Salça fabrikası kapatıldı mı? İstanbul'da kira fiyatları uçuşa geçti: İşte ilçe ilçe ortalama kiralar... 29 Eylül güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları... Patateslerin filizlenmesini önlüyor ; Nevşehirli köylülerin uyguladığı taktik Mutfaktaki balık kokusunu anında yok ediyor ; Karadenizli kadınlar bunu hiç söylememişti