Hangi ilçeler il olacak? Potansiyel il olacak ilçelerin özellikleri neler?

Türkiye’de bazı ilçeler, nüfus, ekonomi, ulaşım ve coğrafi konum gibi kriterlerle il olmaya hak kazanıyor. Peki, Hangi ilçeler il olacak? Potansiyel il olacak ilçelerin özellikleri neler? İşte detaylar…

Potansiyel il olacak ilçelerin özellikleri neler?

Belirlenen ilçeler, nüfus yoğunluğu, ekonomik dinamizm, sosyal yapı ve demografik özellikleriyle öne çıkıyor. Bazıları şu anki bazı illerden daha kalabalık durumda iken, diğerleri ise yeni plaka kodlarıyla il statüsüne geçmeyi bekliyor.

İl statüsü kazanacak ilçeler, belirlenen 8 kriteri yerine getirmesi gereken ilçeler olacak. Bu kriterler arasında, ilçe nüfusunun en az 100 bin kişi olması, şehir merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması, alt ve üst yapı gibi faktörlerin gereklilikleri bulunuyor.

34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor Valizini toplayan İstanbullu bu ilçelerden kaçıyor : İşte en çok tercih edilen yerler Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? A101 market 5-11 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de hangi ürünlerde indirim var? Tarım Kredi Kooperatif Market 05-18 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı!