Eyyam-ı bahur sıcakları geliyor! Türkiye, bu tarihlerde yanacak

Son günlerdeki sağanak yağışlar, bunaltıcı sıcak havanın etkisini hafifletse de uzmanlardan kritik sıcaklık uyarısı geldi. Ağustos ayında eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkili olacağı açıklandı. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade eden eyyam-ı bahurun, Türkiye'yi kavuracağı ifade edildi.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl, ağustos ayının başında eyyam-ı bahur sıcaklarının etkili olacağını belirterek, "Bu yıl, bu dönemin sıcak fakat Doğu Akdeniz'de yaşanacak bir alçak basıncın etkisiyle kısmen yağışlı geçme olasılığı yüksek." dedi.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu