Ev sahiplerinden yeni zam hamlesi! O tarihte kiralarda ciddi yükseliş bekleniyor

Ev kiralarındaki yüzde 25 tavan uygulaması sınır kaldırıldı. Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar artık mahkemelik oldu. Şimdi ise uzmanlar, kiralarla ilgili yaşanabilecek gelişmelere dikkat çekiyor.

Ekonomik kriz, Türkiye'de kiralar ve konut fiyatlarında büyük artışlara yol açtı. Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ağustos ayı kira artış oranı da netlik kazandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %61,78 olarak açıklanırken, aylık bazda ise %3,23 olarak belirlendi. Enflasyon verilerinin etkisiyle kira artış oranı %65,93 olarak güncellendi.

Kiralardaki artışlar, en çok asgari ücretle geçinenleri zorladı. Uzmanlar, ekim ayına ilişkin dikkat çekici detayları paylaştı.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu