Eskişehir'deki kazılarda yeni keşif: Bugüne kadar tespit edilen ilk örnek

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yapılan kazılarda, Neolitik Dönem ile özdeşleşen yapı gömme uygulamasına ait bulgulara ulaşıldı. Kazılarda, İlk Tunç Çağı'na ait 5 bin 200 yıllık yapılarda evlerin ve içlerindeki ocak, kül çukuru, silo gibi öğelerin tamamen boşaltılıp temizlendikten sonra kaliş adı verilen kırmızı renkli steril toprakla gömülmüş olduğu belirlendi. Prof. Dr. Murat Türkteki, “Küllüoba'daki bu örnek literatürde bu döneme ait bugüne kadar tespit edilen ilk örnektir.” açıklaması yaptı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yapılan kazılarda, genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde rastlanan Neolitik Dönem ile özdeşleşen yapı gömme uygulamasına ait bulgulara ulaşıldı.

Emeklilerin tercih ettiği 5 şehir; Bavulu toplayan gidiyor. Asgari ücret bile yetiyor MasterChef istavrit tava tarifi! İstavrit tava nasıl yapılır? Tarihte bugün: 22 Kasım 47 yıllık Antalyalı kabzımal depoda kullandığı yöntemi açıkladı: Mandalinalar aylarca taze kalıyor Süper Lig'den sadece bir takım var! En çok takipçisi olan takımlar belli oldu: Zirve şaşırttı Kuru göz sendromu! Uzmanlar açıkladı: Kuru göz sendromunun 8 nedeni