Dil altına uygulanabilen COVID-19 aşısı için 'gönüllü' aranıyor

Prof. Dr. Akbulut, burun ve ağızdan uygulanan aşının, kas içine yapılan aşıların aksine, COVID-19 hastalığını başlangıcında engellediğini vurguladı.

Akbulut, "COVID-19'a karşı ağız ve burundan aşılamada, bir anlamda hastalığın giriş kapısını kapatıyorsunuz. Düşman içeri giremediği için hiçbir belirti ve hastalığa da yol açamıyor. Ayrıca virüs ağız ve buruna yerleşemeyeceği için başkalarına bulaştırma ihtimali de bulunmuyor. Böylece pandemi kısa sürede bitebilecek." diye konuştu.

Dünyada klinik çalışmaları devam eden, ağızdan ya da burundan uygulanabilme özelliği olan 4 adenovirüs aşısının geliştirildiğini fakat yerli aşının tasarım itibarıyla diğer çalışmalara göre daha geniş ve uzun etkilere sahip olduğunu belirten Akbulut, "Ümit ediyorum bizim aşımızın da klinik çalışmaları kısa sürede tamamlanır ve insanlarımız dünyayla birlikte eş zamanlı olarak kullanmaya başlayabilirler." temennisinde bulundu.

A101 market 24-30 Ekim 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Somer Sivrioğlu'nun açıklamadığı sırrı; Börek yaparken mutlaka uyguluyormuş Benzin ve motorine zam geliyor: Tarih belli oldu Nane ailesinden bir mucize: Biberiye yağı Tazesini faydalı biliyorduk ; Kuru hali 7 kat daha faydalı oluyor Taste Atlas dünyanın en iyi 10 kuruyemişini açıkladı! Türkiye’den iki lezzet listede