Oturduğunuz binanın depreme karşı sağlam olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Birçok kentte peş peşe meydana gelen depremlerle birlikte bazı binaların kendi kendine yıkılması mevcut binaların depreme dayanıklı olup olmadığı sorusunu akla getiriyor. İstanbul’daki yapıların sağlamlaştırılmasının 100 yıl sürebileceği belirten uzmanlar, çürük binaları tespit etmek için sağlamlık testlerinin uygulanması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

İzmir’de 4.7, Bingöl’de 4, Çanakkale’de 4.4, Mersin’de 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremler, ülkenin deprem gerçeğini yeniden hatırlattı. İlk önce Küçükçekmece’de çöken dün gece ise Bahçelievler’de kısmen çöken binalar endişeleri daha da artırdı.

34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor Valizini toplayan İstanbullu bu ilçelerden kaçıyor : İşte en çok tercih edilen yerler Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? Bunlara dikkat etmiyoruz. Fişi prize takarken artık iki kere düşüneceksiniz! Uzmanlar uyardı Ucuza yolculuğun simgesiydi. Dev havayolu şirketi iflasın eşiğinde!