ÇELİK KUBBE Türkiye'yi nasıl koruyacak? ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve MKE müthiş proje için çalışıyor

YÜKSEK İRTİFA

Yüksek irtifaya gelecek olursak ise 10 bin metrenin üzerindeki irtifalarda etkili olan sistemlerden bahsediyoruz.

SİPER, S-400 veya Patriot gibi sistemler, bu ligde yer alırlar. Menzilleri ise 40 kilometrenin üzerinde bulunur. Aşırı komplike sistemlerdir, beraberlerinde gelişmiş radar ve elektro-optik sensör sistemleri ve komuta-kontrol merkezlerine sahiptirler.

Bu gibi sistemler sadece bir noktanın hava savunması için değil, geniş bir alanın hava savunması için kullanılır. Yani çok alçak irtifa ve alçak irtifa sistemler ile bir noktayı veya köy/mahalle büyüklüğünde bir alanı, orta irtifa sistemler ile de bir ilçeyi korurken, yüksek irtifa sistemler bütün bir ili korur.

Yüksek irtifa sistemlerin hava tehditlerine karşı korumasını da orta irtifa ve çok alçak/alçak irtifa sistemler gerçekleştirir.

Yani katmanın delinmemesi ve dolayısıyla bölgenin etkin bir şekilde korunması için bu 4 farklı katmandaki sistemlerden hepsine sahip olmanız gerekiyor.

Ayrıca, Anti-Balistik Füze Sistemlerini de bu katmana dahil edebiliriz. Şu anda dünya genelinde ABD ve İsrail hariç tam anlamıyla kendi anti-balistik füze sistemini geliştirip muharebede kanıtlamış ülke bulunmuyor. Türkiye ise SİPER Projesi kapsamında muhtemelen bir anti-balistik füze de geliştirecektir.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu 3. Dünya savaşı çıkarsa hayatta kalma olasılığı yüksek en güvenli 12 ülke Zengin eden ağaç! 'Sıvı altın' üretiyor! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor