ÇELİK KUBBE Türkiye'yi nasıl koruyacak? ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve MKE müthiş proje için çalışıyor

ORTA İRTİFA

Orta İrtifa katmanındaki sistemler, 5 ila 10 bin metre irtifaya kadar etkilidirler.

HİSAR-O veyahut HAWK gibi sistemler, bu katman içerisinde yer alır. Diğer iki katmandaki sistemlere nazaran daha komplike bir batarya yapısına sahiptir.

Başlıca hedefleri arasında; yine sabit ve döner kanatlı insanlı/insansız hava araçları ve özellikle seyir füzeleri yer alır. Bu sistemlerde genelde birden fazla önleyici füze seçeneği mevcuttur. Öreğine HİSAR-O hem RF veya IIR arayıcı başlıklı 2 farklı füzeyi kullanabilmektedir. Bir tanesi 25+, diğeri ise 40+ kilometre menzile sahiptir.

Zaten orta irtifa hava savunma sistemlerinin menzili de 15 ila 40 kilometre arasında değişmektedir.

Bu sistemler, genelde birbirine yakın 2 kritik tesisin ortasına konuşlandırılır. Orta irtifa sistemleri daha düşük irtifadan gelecek saldırılara karşı korumak için alçak ve çok alçak irtifa sistemlere ihtiyaç vardır.

Çok alçak ve alçak irtifa hava savunma sistemleri, orta irtifa sistemlerin görevini yapamayacağı gibi orta irtifa sistemler de onların görevini yapamaz. Bu sebepten ötürü katmanlı hava savunma diyoruz.

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu