Çelik barla kurtulmak mümkün: Bu hastalıklardan ameliyat olanlara kimlik veriliyor

Kunduracı (çökük) ve güvercin (çıkık) gibi göğüs hastalıklarından ameliyatla kurtulmak mümkün. Ameliyatta takılan çelik bardan dolayı göğüs ameliyatları olan hastalar X-ray cihazlarından kendilerine verilen kimlikle geçiyor.

Türkiye'de her 300-400 doğumdan birisinde kunduracı (çökük) göğsüne sahip, her bin 500 doğumdan birinde de güvercin (çıkık) göğsüne sahip bebek dünyaya geliyor.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar, kunduracı ve güvercin göğse sahip hastaların tedavisinde göğsün içine takılan çelik bar ile tedavinin mümkün olduğunu belirtti. Akciğer ve kalp fonksiyonlarını bozan bu hastalıkların tedavisinde göğsüne çelik bar taktıkları hastalara herhangi bir acil durumda müdahale edilmesi ve göğsünde çelik bar olduğunun bilinmesi için hastalara kolye, bileklik ve kimlik kartı verdiklerini ifade eden Doç. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar, doğal formunu yakalayan göğüslerden 3 yıl sonra bu çelik barları çıkardıklarını dile getirdi.

Domates ve salatalığı birlikte tüketenlerin dikkatine... Çoğu kişi bu zararından habersiz Özel sektör ve kamu maaşları arasında makas açıldı! İşte en yüksek devlet memuru maaşları Tek tek incelendi en iyi sedan otomobiller seçildi! İşte en iyi 15 sedan otomobil ŞOK market 25 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Avrupa'nın yıllık ortalama maaşları hesaplandı! İşte Türkiye’nin sıralaması İşe en çok alım yapan meslekler şaşırttı! İşveren resmen sıraya giriyor