Birçok ülke COVID-19 tedbirlerini kaldırıyor

İsviçre’de toplu mekanlarda maske zorunluluğu

Günlük vaka sayılarının 20 binlerde ilerlediği İsviçre’de hükümet, 3 Şubat’ta evden çalışma zorunluluğunu kaldırmanın ardından yeni hafiflemelere gitmeyi planlıyor.

Hükümet, COVID-19 hastalarıyla temas halinde olanlara ev karantinası zorunluluğunun bitirilmesi teklifi üzerinde çalışıyor.

Danışma sürecinde olan teklif için son karar, 16 Şubat’ta alınacak. Teklif kabul edilirse, COVID-19 hastalarıyla temaslıların ev karantinasına girme zorunluluğu kaldırılırken testi pozitif çıkanların karantina zorunluluğu sürecek.

Aynı tarihte İsviçre hükümeti, COVID-19 Özel Durum Kararları kapsamındaki diğer yasakları kaldırmak için de son kararı verecek.

Bu kapsamda restoranlar ile toplu etkinliklerde COVID-19 aşı sertifikası, toplu taşıma araçları ve marketlerde maske zorunluluğu gibi kurallar, salgının risk durumuna göre tek seferde veya kademeli olarak hafifletilecek.

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Konut kredisi faiz oranları güncellendi: İşte 3 milyon TL'nin geri ödemesi... Fırında kanat pişirirken denemelisiniz ; Yemeğin lezzeti 5 kat artıyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Yüksek maaş almak için ne zaman emekli olunmalı?