Birçok ülke COVID-19 tedbirlerini kaldırıyor

İtalya, açık havada maske kullanma zorunluluğunu kaldırıyor

Yılbaşı döneminde hem COVID-19’un Omicron varyantı hem de tatil dönemi olması nedeniyle salgın tedbirlerini sıkılaştıran İtalya, farklı alanlarda önlemleri gevşetmeye başladı.

İtalya Sağlık Bakanlığı son olarak 11 Şubat'tan itibaren ülke genelinde açık havada kalabalık olmayan ortamlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasına karar verdi.

Hükümet de ay başında aldığı kararla 7 Şubat’tan itibaren 3. doz COVID-19 aşısını olanlar veya en az 2 doz aşı üstüne COVID-19 geçirip iyileşenler, salgında riskli bölgeler de dahil olmak üzere her türlü kısıtlamadan muaf tutulmaya başlandı.

Ülke içinde seyahat etmekten dışarıda yemek yemeye ve diğer sosyal faaliyetlerde şart koşulan "Yeşil Geçiş" sertifikası, 3. doz COVID-19 aşısı olanlar veya en az 2 doz aşı olup, COVID-19 geçirip iyileşenler için süresiz hale getirildi.

Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen tüyo ; Uşaklı köylüler böyle yapıyor Astrolojideki en mutlu 3 burç ; Her şey ters gitse de yüzleri gülüyor Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Fenerbahçe Galatasaray derbi maçına özel yazılım! Kaçak, şifresiz yayınlar önlenecek... İkinci el telefon alacaklar dikkat! Bunu mutlaka yapın