Birçok ülke COVID-19 tedbirlerini kaldırıyor

Orta Doğu ve Afrika

İsrail hükümeti, ülkede COVID-19'a ilişkin denetim ve sınırlamalar için kullanılan "Yeşil Geçiş" sistemini, sadece virüsün yayılması için "düğün, parti" gibi "çok yüksek riskli" durumlar dışında 7 Şubat'tan itibaren kaldırdığını duyurdu.

Geçen ay uluslararası seyahat tablosunda tüm ülkeleri "kırmızı" listeden çıkardığını açıklayan İsrail yönetimi, ülkeye gelen yolcuların uçağa binmeden önce ve inişin ardından PCR testi yapmasına ilişkin zorunluluğun 7 Mart'a kadar devam ettiğini duyurdu.

Tunus’ta geçen ay artan COVID-19 için 12 Ocak’ta alınan tedbirler kapsamında 22.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı, camilerde cuma namazının kılınmaması, konferans ve fuarların ertelenmesi, toplu gösterilerin yasaklanması gibi bir dizi koruyucu önlem alınmıştı.

Tunus Din İşleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamayla cuma namazlarının bu hafta itibarıyla yeniden camilerde kılınması yönünde karar alındığını duyurdu.

Irak merkezi yönetim bölgelerinde, açık alanlarda maske zorunluluğu son 6 ayda aranmamaya başlandı. AVM’ler gibi kapalı alanlarda ise sadece girişte maske zorunluluğu aranıyor. Ülkedeki vaka sayılarında da geçen yıla göre azalma söz konusu.

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom… Fiyatlar tavan yaptı! En ucuz operatör tarifeleri açıklandı Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor Konut kredisi faiz oranları güncellendi: İşte 3 milyon TL'nin geri ödemesi... Fırında kanat pişirirken denemelisiniz ; Yemeğin lezzeti 5 kat artıyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Einstein kim ki? İbni Haldun bile bu burçtan ; İşte Zodyak’ın en zeki 6 burcu