Bakan Ersoy duyurdu: Hatay'da çok önemli bir tablet bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Hatay’da Eski Alalah olarak bilinen Aççana Höyük’te sürdürülen çalışmalarda oldukça önemli bir tabletin gün ışığına kavuştuğunu açıkladı. Tablet, Geç Tunç Çağı’nın ekonomik yapısını ve devlet sistemini anlamak adına yeni bir bakış açısı sunacak.

Bakan Ersoy, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Eski Alalah olarak bilinen Aççana Höyük’te sürdürülen çalışmalarda oldukça önemli bir tabletin gün ışığına kavuştuğunu duyurdu.

İlk okumalara göre milattan önce 15'inci yüzyıla tarihlenen Akadça çivi yazılı tablette yüklü miktarda mobilya alışverişine ilişkin kayıtlar yer aldığını belirten Bakan Ersoy, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “28 gram ağırlığındaki bu tabletin Geç Tunç Çağı’nın ekonomik yapısını ve devlet sistemini anlamak adına yeni bir bakış açısı sunacağına inanıyoruz” dedi.

32 yıllık tamirci açıkladı : En çok sanayiye giren 3 otomobil markası Türkiye'nin ünlü kolonya markasına 'acil toplatma' kararı! Sahibi apar topar açıklama yaptı Börekçi açtıran tarif ; Gerçek su böreğinin lezzet sırrı buymuş Türkiye'deki tüm iller tek tek açıklandı! İşte il il erkek ve kız bebeklere en çok verilen isimler İkinci el otomobil alırken nelere dikkat etmek gerekir? Uzmanlar gizlenen kusurları açıkladı Narin Güran cinayetini böyle manipüle ettiler: Yangın çıktı, elektrikler kesildi