Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? 30 Temmuz 2024 son dakika depremler

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına “deprem” denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının yer yuvarı içinde ne şekilde yayıldıklarını, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kayıtların değerlendirilmesini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına “sismoloji” denir.

Domates ve salatalığı birlikte tüketenlerin dikkatine... Çoğu kişi bu zararından habersiz Tek tek incelendi en iyi sedan otomobiller seçildi! İşte en iyi 15 sedan otomobil Özel sektör ve kamu maaşları arasında makas açıldı! İşte en yüksek devlet memuru maaşları Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? MasterChef okyanus tarifi! Mehmet Şef’in özel tarifi okyanus nasıl yapılır? 25 devlet kurumu ilana çıktı: Personel alınacak