Anadolu'da ilk şirket 4 bin yıl önce 15 kilo altınla kurulmuş: 'İlk defa burada karşımıza çıktı'

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bulunan tabletler, özellikle dönemin ticari hayatı hakkında bilgiler veriyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Anadolu'da ilk şirketin yaklaşık 4 bin yıl önce 12 kişi tarafından 15 kilo altınla kurulduğunu söyledi.

Kayseri-Sivas karayolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri'nde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığındaki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle devam ederken, elde edilen bulgular tarihe ışık tutuyor.

"Bize bir şey olmaz demesinler" diyerek deprem uzmanı o ili uyardı Yenidoğan Bebek Çetesi üyeleri isim isim belli oldu! İşte çalıştıkları hastaneler ve görevleri MasterChef yüksük çorbası tarifi! Yüksük çorbası nasıl yapılır? Yüksük çorbası püf noktası Tarihte bugün: 19 Ekim Dev kağıt üreticisi iflas verdi ; Ders kitaplarını etkilemesi bekleniyor Evinizdeki doktor kabak çekirdeği! Günde bir avuç yerseniz bakın neler oluyor?