Alper Gezeravcı uzaya çıktı, herkes merak ediyor: Astronotlar ne kadar maaş alıyor?

Roscosmos ne kadar maaş veriyor?

Rus Uzay Ajansı Roscosmos'da maaşlar NASA ve ESA'ya göre oldukça düşük kalıyor. Ancak Rus kozmonotlara verilen ikramiyeler ile bu açık kapatılıyor. Russia Beyond haberine göre bir Rus kozmonotun aylık maaşı 129.000-166.000 ruble aralığında. Yani tecrübeli bir kozmonotun maaşı aylık 2 bin doları bile bulmuyor. Ancak Rus kozmonotlara aylık maaşlarının yanında uzayda kaldıkları süre ve yaptıkları işe göre ikramiyeler ödeniyor. Bu ikramiyeler işin zorluğuna göre günlük 400 doları bulabiliyor. Yani 4 aylık bir Uluslararası Uzay İstasyonu Görevi'nde bir Rus kozmonot yaklaşık 48 bin dolar ikramiye alabiliyor. 

Bunun yanında 2021 yılında Kremlin yönetimi kozmonot maaşlarını yükseltmek için çalışma başlattıklarını ve maaşları aylık 4 bin ila 6 bin 500 dolar seviyesine çıkaracaklarını açıklamıştı. 

A101 market 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli Aldın Aldın aktüel indirimlerinde neler var? A101 market 19-25 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! El Nino bitti, La Nina dönemi geliyor! Türkiye donacak Keskin hafızaya sahip olmanın sırrı 5 baharat - İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Yaşam süresi en uzun olan iller açıklandı ; Özellikle kadınlar buraları tercih ediyor Alman otomotiv gözdesi iflas etti ; Otomobil markaları için parça üretiyordu