Acı haberler peş peşe geldi, uzmanlardan Van Gölü uyarısı: Çok çok güçlü akıntılar var

“Çarpanak Adası’nın hemen kuzeyine doğru ilerlediğimiz zaman burada da 3 ana akıntı sistemi mevcut”

Hele hele Van Gölü gibi bin 650 metre rakımda ve aniden derinleşebilen noktaların olduğu yer maalesef boğulma vakalarının çok çok olduğu yerler olduğunun altını çizen Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, şunları söyledi:
“Şu anda gördüğünüz uydu görüntüsü Van Gölü’ndeki akıntı sistemlerini gösteriyor. Akıntılar yönünden özellikle Erciş körfezi en zengin konumlardaki yerlerden biri. Diğer Van ve Tatvan körfezini düşündüğümüz zaman ise burada da 2 tane büyük akıntı sistemi var. Harita üzerinden gösterecek olursan Van körfezi dediğimiz alanda Çarpanak Adası istikametinden başlayıp saat yönünde dönen bir akıntı sistemi mevcut. Hemen karşı Ahlat ve Adilcevaz tarafına gittiğimizde de akıntının oluşturduğu etki çok bariz bir şekilde görüyoruz. Çarpanak Adası’nın hemen kuzeyine doğru ilerlediğimiz zaman burada da 3 ana akıntı sistemi mevcut. Şurada saat yönünün tersine doğru olan akıntılarımız var. Körfezin en ucunda ise Bendimahi çayı ile Zilan çayının etkisi ile saat yönüne dönen bir akıntı sistemi var.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar?