Acı haberler peş peşe geldi, uzmanlardan Van Gölü uyarısı: Çok çok güçlü akıntılar var

"Van Gölü 3 bin 712 kilometre karelik yüzey alanı ile beraber ülkemizin en büyük gölü. Yani Marmara Denizi’nin üçte biri büyüklüğünde bir göl.

Gölde 5 ana akıntı sistemi var. Özellikle akarsuların göle döküldüğü yerdeki sıcaklık farkı ve rüzgarlar nedeniyle gölde çok şiddetli akıntılar oluşuyor.

Bu noktada yaz ayları geldiğinde haliyle insanlar Van Gölü’ne girmek istiyor, serinlemek istiyor veya güzel bir vakit geçirmek istiyor. Fakat Türkiye’nin neresine giderseniz gidin denize girebileceğiniz cankurtaran olan plajlar var. Bugün esas sormamız gereken soru şu? Van’da yaşayan birisi ve ya Van Gölü kenarında yaşayan bir insan ben göle gireceğim dediği zaman cankurtaranı olan düzgün bir plajımız varmı?

Bizim Van Gölü’ndeki göle girebilecek uygun plaj sayımızı artırmamız gerekiyor. Burada kuleler olacak, cankurtaranlar olacak. İnsanlar buraya gidip güvenli bir şekilde göle girecek. Özellikle yüzmesi zayıf olan, yada yüzme bilmeyen insanlar için bütün sular tehlikeli.”

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor