5 Temmuz 2024 Cuma hutbesi konusu Diyanet yayımladı: Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim

Merak edilen Cuma Hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. 5 Temmuz 2024 cuma hutbesinin konusu ‘’Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim" olarak belirlendi. 5 Temmuz 2024 Cuma hutbesini PDF, Word dosyası şeklinde indirmek ayrıca sesli dinlemek istiyorsanız işte detaylar...

Zarûrât-I Hamseyi Muhafaza Edelim

Muhterem Müslümanlar!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve esenlik dini İslam’a girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.”

Okuduğum hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de insanların canları ve malları konusunda kendisine karşı emniyet hissettikleri kişidir.”

Pahalılık yerli ve yabancı turisti kaçırdı, oteller boş kaldı Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek? Kirada yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı, piyasa karıştı Uzmanı tarih verdi: Yüzde 30 daha fazla aylık alacaklar Çinli dünya devi Manisa'da kuracağı fabrikada hangi modeli üretecek? Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu?