2024'te 6 kişide görüldü: Yeni salgın korkusu Batı Nil Virüsü! Bakanlık uyardı, bunlara dikkat...

TEDAVİSİ VAR MI?

Virüsün bilinen bir tedavisi ve tedavide kullanımı önerilen spesifik bir antiviral bulunmuyor. Bu nedenle enfeksiyonun tedavisi öncelikle destek tedavisi şeklinde olmalı.

Şiddetli vakalarda sıklıkla hastaneye yatışı gerektiren destek tedavisi, IV sıvı verilmesi, solunum desteği temel yapılacak uygulamalar.

Hastaların iyileşme süreçleri yaklaşık bir hafta olarak tespit edildi. İnsandan insana bulaş, vertikal bulaş (enfeksiyonların anneden embriyoya veya fetüse geçmesi), kan transfüzyonu, transplantasyon, anne sütünden oluyor. BNVE’ye yönelik olarak atlara uygulanan BNV aşısı mevcut ancak insanlar için aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor.

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı