1600 yıl önce meydana gelen depremin kalıntıları ortaya çıktı

Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleştirilen Amastris Antik Kent kazı çalışmalarında yaklaşık bin 600 yıl önce meydana gelmiş olan deprem ve sellerin hasar verdiği mermer sütunlu yapının kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı. M.S. 300 ve M.S. 400 yılları arasında yapıldığı düşünülen yapıya antik dönemde zarar veren deprem ve sellerin kesin tarihi belirlenmeye çalışılıyor.

Bartın'ın Amasra ilçesi Kum Mahallesi'nde 2022 yılında Amasra Müzesi tarafından başlatılan kurtarma kazıları, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu yıl bilimsel kazı çalışmalarına dönüştürüldü.

BİM market 26-29 Eylül 2024 indirim kataloğu yayımlandı! Pizza devi iflas etti ; Borçlarını ödeyebilmek için bu şubelerin tamamını satıyor Asgari ücretli ocak ayını iple çekiyor! Yeni maaşta zam hesabı değişti Meşhur Çakallı menemeni işte böyle yapılıyor: 40 yıllık ustanın tarifiyle Samsun'un meşhur lezzeti Zeytinin beyazlamasını önlemenin yolu : Zeytin aylarca bozulmuyor ve küflenmiyor Kış boyunca taptaze limon kullanmak için işte köylülerin uyguladığı en etkili yöntem