Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü?

Türkiye bu yıl zeytinyağı sektöründe hasadın yüksek olduğu dönem anlamına gelen 'var yılı'na girdi. Geçen yıldan devreden 100 bin tonla birlikte ülkede zeytinyağı bolluğu da söz konusu. Sektör temsilcileri bu durumun fiyatlara olumlu yansıyabileceğini belirtirken, Türkiye 2024'te rekoltesi düşen Avrupa pazarında da önemli bir konumda olacak.

Türkiye'nin zeytinyağı sektörü 'var yılı'na girdi. Zeytin ağaçları doğaları gereği bir yıl bol mahsul verirken, diğer yıl daha az mahsul veriyor. Bu periyotta bol olan yıl 'var yılı' olarak adlandırılıyor.

34 senelik servis ustası açıkladı : Çamaşır makinesine 1 bardak eklendiğinde fişek gibi çalıştırıyor A101 market 5-11 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! A101'de hangi ürünlerde indirim var? Sur canisi Semih Çelik odasının fotoğrafları ortaya çıktı! İşte evinden çıkanlar... Hakem Elif Karaarslan kimdir? Orhan Erdemir Elif Karaarslan olayı ne, kaç yaşında? NOW TV hemen fişini çekti! Final kararı oyunculara tebliğ edildi herkes neye uğradığını şaşırdı İngiltere’nin meşhur temizlikçisi açıkladı. Sadece 1 damla yetiyor