Yurt dışından alışveriş yapanlar dikkat:Limit düşürüldü, vergi artırıldı! Ürün ne kadar pahalanacak?

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, şunları söyledi:
“Yurt dışından hızlı kargo ile yapılan alışverişlere yeni düzenlemeler geldi. Daha öncesinde 150 Euro'ya kadar satın alınan ürün AB ülkesinden alınıyorsa yüzde 18’lik, AB dışındaki ülkelerden alınıyorsa yüzde 30’luk vergiye tabiydi. Şimdi 150 Euro olan sınır 30 Euro'ya düşürüldü. Yani 30 Euro'ya kadar alacağınız ürünü eğer AB’den alıyorsanız yüzde 30 vergi var. Diğer ülkelerden alıyorsanız yüzde 60 vergi var.

Solan çiçekleri çıldırtan kür ; Aspirinden daha etkili oluyor WhatsApp'tan kapsam dışı kararı! Herkesi yakından ilgilendiriyor - 19 telefon modelinde çalışmayacak Forbes açıkladı: İşte dünyanın en iyi 50 oteli! Türkiye büyük hayal kırıklığına uğradı SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emekliye kaplıca desteği! Masrafları SGK karşılıyor SUV, elektrikli araç, hibrit... İşte tüketici raporlarına göre 2024'ün en çok memnun eden arabaları Asgari ücret için 7 formül netleşti ; Her ihtimalde 20.000’i aşıyor