'Yapamazsın' dediler: Kuru dağı 20 yılda cevizli vadiye dönüştürdü

İstanbul'dan memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine dönen Abdurrahman Yılmaz isimli çiftçi, kuru dağı 20 yıl içinde cevizli vadiye dönüştürdü. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gittim. Oradan ceviz fidanı getirdim. Dikmeye başladığımda buradakiler bana güldü ve benle dalga geçtiler, yapamazsın dediler. Ama ben asla vazgeçmedim. O hayalimden ve 20 yıl boyunca hiç durmadan baktım. O kupkuru koskocaman dağ şimdi yemyeşil yani cevizli vadiye dönüştü." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyünün Ericik mezrasında yaşayan Abdurrahman Yılmaz isimli çiftçi, 20 yıl önce İstanbul'dan köyüne döndüğünde her yer kupkuru ve yaşanmaz bir durumdaydı.

43 yıllık uzman ölçtü: En az yakıt harcayan 10 otomobil markası ve modeli belli oldu ŞOK market 18 Eylül 2024 çarşamba aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek A101 19 Eylül 2024 perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! 15 soruda Narin cinayeti! Böyle planlamış, böyle gizlemiş ve böyle katletmişler Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini açıkladı: Türkiye'den 4 şirket listeye girdi