Hükümet düğmeye bastı: Muafiyetler kaldırılıyor, gayrimenkul vergisi artıyor

Ekonomiye katkıda bulunmayan muafiyet ve istisnalara son veren, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden alım satımını zorunlu kılan ve tüm firmalar için asgari kurumlar vergisi getiren yeni vergi paketi yolda! Bu kapsamlı reform, yaz tatili öncesi yasalaştırılarak yürürlüğe girecek.

Hükûmet, uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri ile bütçe açığının azaltılmasını hedeflerken, bir yandan da bütçenin gelir kalemlerini artırmak için özellikle kayıt dışı ile mücadele ve vergide adaleti sağlamaya yönelik yeni adımlar atacak. Bu kapsamda maliye bürokrasisi tarafından tüm vergi mevzuatındaki muafiyet ve indirimler gözden geçirildi. Ekonomiye katkısı olmayan indirim, istisna ve muafiyetler listelendi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre kurumlar vergisinden, gelir vergisine, KDV’den tapu harçlarına kadar birçok başlıkta yürürlükte olan istisna ve muafiyetlerden kaldırılacak olanlar belirlendi.

Yoshinori Moriwaki de uyardı ; Hesaba katmadığımız bu illerde şiddetli deprem bekleniyor Ceviz + su ile gelen sağlık! 1 gece suda bekletip aç karnına tüketin.. Bakın vücuda neler yapıyor Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: Sarı kodlu alarm Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Mevduat faiz oranları belli oldu: 100 bin, 500 bin ve 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Meşhur sokak lezzetleri restoranı iflas etti ; 15 şube hariç hepsi kapanıyor