Üreticilerden marketlere ‘kurbanlık' tepkisi: Herkes kendi işini yapsın!

"Herkes kendi işini yapsın"

Çelik, zincir marketlerin hisseli kurban eti satmasına sert tepki gösterdi. “Marketler kurbanlık değil, et satıyor” diyen Çelik, “’Her bütçeye göre kurbanlık’ diyorlar. 10-15 kiloluk kurbanlık yoktur. Taksitli kurban mı olur? Paketle et almakla kurban olmaz. Bir küçükbaş ikiye, üçe ayrılmaz. Ayrıldığı zaman kurban olamaz. Küçükbaş tek hissedir. 16 kilogram koç yoktur.

Bir koç kaça bölünüyor acaba? 6 aylık bir kuzu, neresinden bakarsanız bakın canlı en az 45 kilogram gelir. 45 kilo olsa, bundan 22 kilogram karkas et çıkar. Kurbanı ticarete çevirmişler. Marketlerde kurban satışlarına karşıyız, herkes kendi işini yapsın” diye konuştu.

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen tüyo ; Uşaklı köylüler böyle yapıyor Astrolojideki en mutlu 3 burç ; Her şey ters gitse de yüzleri gülüyor Az önce deprem mi oldu? 21 Eylül 2024 son dakika depremler İkinci el araç piyasasını yönlendiren iller; İşte ikinci elde en çok otomobil satılan iller listesi! Vize istemeyen ülkeler ucuz tatilcilerin rotası ; Valizini alan kimlikle sınırdan geçiyor