Üreticilerden marketlere ‘kurbanlık' tepkisi: Herkes kendi işini yapsın!

Türkiye Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, zincir marketlerin kurban satışına tepki göstererek, “Marketler kurbanlık değil, et satıyor. 16 kilogram koç yoktur. Kurbanı ticarete çevirmişler. Marketlerde kurban satışlarına karşıyız, herkes kendi işini yapsın” dedi.

TÜDKİYEB Başkanı Çelik, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, bu yılki kurbanlık fiyatlarının vatandaşın alım gücüne göre yüksek olduğunu söyledi.

Küçükbaşta 6 aylık hayvanın, 1 yaşındaki hayvanın kilosunda ve görüntüsünde olursa kurban olacağını aktaran Çelik, “Kurban Bayramı her yıl 10 gün öne geldiği için, mart ayından sonra yapılan doğumlar bayramda 6 ayı dolduramıyor. Dolayısıyla popülasyonda bir düşüş var. Hayvanlar 6 ayı dolduramadığı ve piyasada da toklu azaldığı için kurbanlık fiyatları bu sene daha yüksek. Geçen seneye göre yüzde 100’e varan artışlar oldu” dedi. 

A101 market 21-27 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar Citroen ikinci el piyasasına meydan okuyor; Tüm modellere sıfır faizle kredi geliyor 21 Eylül 2024 cumartesi çeyrek altın ve gram altın alış-satış fiyatları! Yumuş yumuş oluyor + Evde ekonomik pastane simidi nasıl hazırlanır? Cuma günleri resmi tatil mi oluyor? Birçok kişi cevabını merak ediyordu, öğrenciler heyecanlandı